Google Fit

Google Fit 1.50.51

Op weg naar een betere gezondheid

Google's nieuwe Google Fit app is ontworpen om een alles-in-één app te zijn voor al je gezondheids- en fitness-informatie. Een centrale hub met mooie grafieken die de concurrentie aangaat met Apple's Healthkit. Google Fit is nog maar net uit en Google zal veel meer moeten doen als het een rol wil spelen op deze competitieve markt.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Heldere en duidelijke interface
  • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken

TEGEN

  • Onbetrouwbare pedometer
  • Onbetrouwbare pedometer
  • Geen duidelijke mogelijkheid om verbinding te maken met andere apps

Gemiddeld
6

Google's nieuwe Google Fit app is ontworpen om een alles-in-één app te zijn voor al je gezondheids- en fitness-informatie. Een centrale hub met mooie grafieken die de concurrentie aangaat met Apple's Healthkit. Google Fit is nog maar net uit en Google zal veel meer moeten doen als het een rol wil spelen op deze competitieve markt.

Achterlopen

Als je Google Fit opstart (je moet je eerst aanmelden met je Google-account), moet je eerst gegevens zoals je geslacht, lengte en gewicht invoeren. Je ziet je activiteiten in een grafiek per dag, week of maand weergegeven, net als het aantal stappen dat je hebt genomen. Er zijn ook andere (optionele) grafieken in Google Fit om je gewicht en hartslag te meten. De data wordt niet alleen gesynchroniseerd met andere apparaten, maar ook met de Google Fit website (als je aangemeld bent).

Google Fit houdt automatisch je activiteit bij, maar je kunt het ook handmatig invoeren. Hoewel je je activiteiten kunt wijzigen, lijkt het niet mogelijk om ze te verwijderen. Dus als je je telefoon uitleent aan een vriend en hij of zij ermee gaat rennen, blijft dit voor altijd opgeslagen als jouw beweging. De pedometer, die is ontworpen om elke stap die je zet te registeren, is niet erg accuraat en slaat soms maar delen of helemaal niks op.

Momenteel is het mogelijk om drie soorten activiteiten vast te leggen met Google Fit - lopen, hardlopen en fietsen. Ook is het mogelijk iets als other aan te duiden. Dit is allemaal erg beperkt. Er is geen mogelijkheid om het aantal calorieën dat je hebt verbrand bij te houden en ook is het niet mogelijk informatie over je dieet in te voeren, dus waarom je überhaupt je gewicht in moet voeren, is ons een raadsel.

Google beweert dat Google Fit werkt met andere apps en apparaten (waaronder die van Android Wear), maar ik had geen idee hoe ik dit voor elkaar moest krijgen. Ik testte de app met FitBit, Runkeeper en Endomondo en deze werkten geen van allen. Als het kan, dan zit die functie erg goed verstopt, wat het nogal nutteloos maakt.

Gelukkig ziet het er goed uit...

Google Fit ziet er in ieder geval goed uit. De heldere en duidelijke interface is goed ontworpen en de grafieken zijn gemakkelijk te begrijpen.

De app is vrij eenvoudig te gebruiken. Hoewel je je moet aanmelden met je Google account en locatievoorzieningen aan moet zetten, hoef je geen ingewikkelde gegevens in te voeren en veel informatie is optioneel.

Op het hoofdscherm van Google Fit zie je alle data en met de instellingen-knop in de hoek voeg je details toe en pas je je doelen aan. Erg duidelijk allemaal, maar Google Fit heeft momenteel dan ook nog niet veel mogelijkheden. Ik ben benieuwd hoe de gebruiksvriendelijkheid verandert als Google de app verder ontwikkelt.

Google Fit werkte aanvankelijk prima, maar hoe meer ik het gebruikte, hoe meer het me opviel dat ik soms alleen een taartdiagram bovenin beeld te zien kreeg en ik niet naar beneden kon gaan voor meer informatie. Het enige dat je op zo'n moment kan doen is Google Fit afsluiten en opnieuw openen, en daarna kreeg ik de boel wel te zien.

Nog niet klaar

De interface ziet er goed uit en de app is gemakkelijk te gebruiken, maar is nu nog veel te simpel. Hopelijk ontwikkelt Google de app de komende maand verder, maar voor nu heeft Google Fit mij niets te bieden.

Meeste downloads Sport voor android

Meer
Google Fit

Download

Google Fit 1.50.51

Beoordelingen about Google Fit

Promotie×